Bløtkake til 17. mai – med fløyelsmyk krem og friske bær
Sjekk ut denne nydelige 17. mai kaken. Maria Haugland deler sin favorittkake til nasjonaldagen: luftig sukkerbrød toppet med fløyelsmyk krem og friske bær – en ekte festkake!
Ingredienser
Til sukkerbrødet:
- 5 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts mykt smør / olje (til smøring av formen)
Til kremen:
- 250 g mascarponeost
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- Jordbærsyltetøy
Fremgangsmåte
Slik lager du sukkerbrødet:
- Sett ovnen på 160 grader.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Sikt inn hvetemelet sammen med bakepulver og vend godt med en slikkepott.
- Fordel røra i en smurt kakeform (22-24 cm) og glatt ut toppen forsiktig.
- Stek på nederste rille i 50 minutter.
- La kaken avkjøles helt før du deler bunnen i to og fordeler kremen over bunnene.
Montering av kaken:
- Del kaken i to med en brødkniv.
- Pisk sammen mascarponeost, kremfløte og melis.
- Fordel kremen over den nederste bunnen. Smør så over jordbærsyltetøy.
- Legg over den andre bunnen og fordel resten av kremen over kaken og rundt.
- Pynt med friske bær som jordbær, bringebær, bjørnebær eller blåbær.
Tips! Slik lager du jordbærsyltetøy: Varm opp 150 g fryste jordbær med 1/2 dl sukker, avkjøl det i kjøleskapet og la det tykne.