Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Nøttesnacks med sjokolade

Nøttesnacks med sjokolade

Perfekt godis til jul!


Ingredienser

  • 30 g valnøtter (kjerner)
  • 20 halve valnøtter til pynt
  • 30 g hasselnøtter (kjerner)
  • 250 g marsipan
  • Evt. 1 ss likør, Amaretto
  • 200 g mørk overtrekkssjokolade
  • Evt. sølvstøv

Fremgangsmåte

Knekk hasselnøttene og valnøttene med nøtteknekkeren. Rist alle nøttene på en tørr panne. Avkjøl og hold igjen 20 halve valnøtter til pynt. Hakk resten av nøttene fint og elt dem inn i marsipanen. Tilsett evt. likør etter smak. Form marsipanen til et avlangt brød (4x20 cm) og skjær det i 20 skiver á 1 cm. Form nøttebrødene slik at alle blir like.

Smelt den mørke overtrekkssjokoladen over vannbad ved svak varme. Overtrekk eller pensle  brødene med sjokoladen og sett dem på bakepapir. Pynt nøttebrødene med halve valnøtter som evt. er vendt i litt sølvstøv.

Oppbevar nøttebrødene mørkt og kjølig ved ca. 16 grader i en lufttett beholder. De kan holde i 2-3 uker – hvis de får lov!

 

Oppskriften har vi fått fra Brix Design.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.