One-pot lasagne
@detgladekjokken har gitt den virale one-pot lasagnen en skikkelig høstvri – med saftig lammekjøtt og varmende krydder. Enkelt, smakfullt og perfekt på en mørk og kjølig høstkveld.
Ingredienser
- 1 løk
- ½ sellerirot
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 400 gram lammekjøttdeig
- Olivenolje til steking
- 3 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 8 dl utblandet kjøtt-/oksebuljong
- 1½ ts spisskummen
- ½ ts kanel
- 1 ts salt
- 1 dl kremfløte
- 6 lasagneplater
- Revet ost (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Skrell løken, selleriroten og feddene med hvitløk. Skjær løken og selleriroten i små terninger og finhakk hvitløken. Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
- Brun lammedeigen kjapt i litt olivenolje i en tykkbunnet gryte. Når kjøttet nærmer seg ferdig, ha i de oppskårne grønnsakene og stek videre i et par minutter. Tilsett tomatpureen, de hermetiske tomatene, buljongen, krydderne (spisskummen og kanel), saltet og kremfløten.
- La småkoke i 4-5 minutter. Brekk lasagneplatene i biter og legg dem i gryten. Legg på et lokk og la det koke til pastaen er al dente. Perfekt tidspunkt for å dekke bordet eller ta en kjapp opprydding
- Topp med revet ost om du ønsker, og la stå et par minutter til osten har smeltet. Server og nyt!
Lasagnen lages rett i ei støpejernsgryte fra Sabor, som passer perfekt til gryteretter og one-pot retter. Og det beste? Den er så fin at du kan sette den rett på bordet når middagen er klar.