Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup

Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup


Ingredienser

Bunn:

  • 3 dl knuste kjeks (shortbread eller Digestive)
  • 75 g smør, smeltet

Fyll:

  • 500g Cream cheese
  • 1 ¾ dl strøsukker
  • Revet skall av ½ sitron
  • 2 brev gelatin oppløst i 0,5 dl kokt vann, avkjølt
  • 200g hvit sjokolade, smeltet
  • 2,5 dl fløte, lett pisket

Fremgangsmåte

Bland kjeks og smeltet smør og trykk det ned i bunnen av en 22 cm springform.

Legg 2 brev gelatin i kaldt vann. Pisk cream cheese, sukker og revet sitronskall til en jevn, bløt masse.  Press vannet ut av gelatinen og smelt den over vannbad. Bland den hurtig men grundig i osteblandingen (så den ikke danner tråder). Til slutt rører du inn den smeltede sjokoladen og fløten. Hell fyllet over bunnen i springformen og still kaken i kjøleskapet i 3-4 timer, til den er fast. Server med hjemmelaget bringebærsirup og gjerne noen friske bringebær.

 

Bringebærsirup:

Bringebærsirup er godt på kaker, is, pannekaker, ost, yoghurt og mye mer. Og det er enkelt å lage: La 500 g bringebær (gjerne frosne) og 2 dl vann simre i 20 minutter. Sil blandingen, så stenene sorteres fra. Tilsett 100 g brunt sukker og la det simre i ytterligere 10 minutter.

 

Oppskriften har vi fått fra Brix Design.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.