Potet- og purresuppe
Enkelt, grønt og skikkelig godt! Denne potet- og purresuppa redder både travle dager og kjølige kvelder.
Ingredienser
- 300 g poteter
- 2 x purre
- 2 fedd hvitløk
- 1 terning grønnsaks-eller kyllingbuljong
- 500 ml vann, eller opptil max-merke for varm væske i beholderen
- 1 dl kremfølte
- 1 ss smør
- Timian
- Salt & pepper
- Gressløk og krutonger til servering
Fremgangsmåte
- Start med smør: Ha en spiseskje smør i blenderbeholderen og start programmet. Det er viktig å begynne med smøret – det smelter raskt og gir en fin start ved å frese grønnsakene lett (viktig å starte med litt smør for å vise at det nesten umiddelbart freser).
- Forbered grønnsakene på forhånd: Vi anbefaler sterkt at du kutter alle grønnsakene før du setter i gang. For best resultat kan du vakuumpakke poteter og purre, slik unngår du at potetene oksiderer og mister farge. Det sparer også tid underveis.
- Tips til gjennomføring: Suppen tar ca. 30 minutter med suppeprogrammet. Om du har to blendere tilgjengelig, kan du sette i gang den ene mens du forbereder neste runde med den andre. Det gir en effektiv og sømløs gjennomføring.
Blend som en proff med kjøkkenredskaper fra OBH Nordica