Sandwich med cæsarsalat og sprøstekt kylling
Sandwich fylt med en raus dose parmesan, hjemmelaget cæsardressing, sprø salat og perfekt stekt kylling – hva mer kan man egentlig ønske seg? En skikkelig smaksbombe som gjestene dine sent vil glemme.
Ingredienser
- 2 dl crème fraîche eller rømme
- 2 dl majones
- 2-4 ansjosfileter
- 1 ss dijon sennep
- 2 ss syltet sølvløk
- 2 ss sylteagurk
- Sitronjuice fra en halv sitron
- 2 stk kyllinglår, uten skinn og bein
- 2 never cornflakes
- Ca. 2 dl hvetemel
- Salt og pepper
- 2 egg
- 1 stk hjertesalat
- 1 stk godt brød, baguette eller rundstykke
Fremgangsmåte
- Ha crème fraîche, majones, ansjos, sennep, sølvløk og sylteagurk i en blender. Kjør til en glatt dressing.
- Smak til med sitronjuice, eventuelt litt salt og pepper.
- Knus 2 never cornflakes til store smuler, legg i en dyp tallerken.
- Bland hvetemel, 1 ts salt og 1 ts kvernet sort pepper i en dyp skål.
- Knekk og visp sammen eggene i en dyp skål.
- Paner kyllingen i hvetemel, så egg, så cornflakes. Gjenta dyppingen i egg og cornflakes en ekstra gang.
- Stek i ovn eller airfryer til gjennomstekt. I airfryer kan du bruke 180 grader i ca 15 min.
- Vask og kutt hjertesalaten i strimler. Vend med dressingen.
- Skjær brødet i 2, smør med smør eller litt majones og stek til gyllen i toastjern eller i en stekepanne.
- Topp brødet med salat og nystekt kylling.