Miguels skummelt gode sjokoladecupcakes
Miguels sjokoladecupcakes er skummelt gode – og med ScrapCooking-pynt blir de rett og slett bordets midtpunkt.
Ingredienser
Cupcakes:
- 3 romtempererte egg
- 250 gr sukker
- 300 gr hvetemel
- 3,5 ss bakekakao
- 1,5 teskje bakepulver
- 1,5 teskje natron
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 2,5 dl kulturmelk
- 180 gr smør
Fyll:
- 100 gr Gryr matfløyel
- 100 gr kremost
- 50 gr melis
- Jordbæressens (smak er valgfritt)
- 2 dråper rød konditorfarge
Denne oppskriften gir ca. 24 cupcakes
Fremgangsmåte
Slik lager du cupcakes:
- Smelt smør og olje i en kjele. La stå.
- Bland mel, bakekakao, bakepulver, natron og vaniljesukker i en bolle.
- Pisk opp egg og sukker til eggedosis.
- Ha i 1/3 av melblandingen og kulturmelk. Rør lett inn til alt er jevnt. Gjør dette i to omganger til.
- Til slutt har du i smøret og rører til røren er jevn og glatt. Ikke pisk eller rør for mye.
- La stå i ca. 10 minutter før du fordeler røren i muffinsformer – ca. 45 gram per cupcake. Ha de på et muffinsbrett så de holder formen sin.
- Stek på 175 grader i ca. 13-15 minutter.
- La stå til de blir kalde og sett gjerne i kjøleskap før muffinsene skal fylles og pyntes.
Slik lager du fyllet:
- Pisk alt til en fast krem. Ha i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
- Ha kremen i en spøytepose. Grav ut hull i den kalde cupcaken og hell i kremen. Ta vare på toppen av hullet for å lukke igjen etter å ha hatt i kremen.
Gi cupcakesene et skummelt (og søtt!) løft med kakepynt fra ScrapCooking – helt perfekt til Halloween-festen!