«Squash pasta» - Squash og fetaost i form
Denne squash- og fetaostformen er både rask og enkel å lage, og sammen med pasta blir det en rett som både metter og gleder. Prøv den du også!
Ingredienser
- 400 gram fetaost
- 2 squash
- 2 hvitløk, finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 håndfull basilikum
- 100 pinjekjerner
- 1 dl vann
- Salt og pepper
- 400 gram pasta (kokes for seg)
- Parmesan (til topping)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Legg fetaost midt i en ildfast form, og fordel biter av squash rundt. Dryss over finhakket hvitløk, hell over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Stek formen i 20-25 minutter.
- Kok pasta etter anvisning på pakken mens formen står i ovnen.
- Når formen er ferdigstekt moses fetaosten med en gaffel.
- Tilsett den kokte pastaen, pinjekjerner, vann, sitron og basilikum i formen og rør godt til alt er jevnt fordelt.
Tips! Topp gjerne med parmesan for litt ekstra digg smak.