Synvas eltefrie baguetter
Har du lyst til å trylle frem franske vibber på kjøkkenet? Da er dette oppskriften for deg! Disse eltefrie baguettene er helt fantastiske: rør sammen noen få ingredienser, la tiden gjøre jobben, og vipps – du har lune, sprø baguetter rett ut av ovnen.
Ingredienser
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss melis
- 5 dl lunkent vann
- 550 gram mel
Fremgangsmåte
- Bland sammen tørrgjær og vann, og sett det til side i 15 minutter.
- Rør inn sukker og salt. Tilsett melet litt etter litt.
- La heve i omtrent 1,5 time.
- Stø litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen forsiktig ut av bollen.
- Stø litt mel på toppen av deigen, og del den i to like store emner.
- Snurr emnene og legg de på et bakebrett.
- Stek på 240 grader i 20 minutter.