Synvas eltefrie rundstykker
Kokk og konditor Synva Gjerde viser deg hvordan du enkelt kan bake eltefrie rundstykker hjemme – perfekt til helgefrokosten eller som nystekt hverdagskos. Her får du hennes superdigge oppskrift!
Ingredienser
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss melis
- 5 dl lunkent vann
- 550 gram mel
- Linfrø, sesamfrø og flaksalt til topping
Fremgangsmåte
- Bland sammen tørrgjær og vann, og la det stå i 15 minutter. Rør inn melis og salt.
- Tilsett melet litt etter litt, og rør godt. La deigen heve i omtrent 1,5 time.
- Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen forsiktig ut av bollen. Dryss litt mel på toppen av deigen, og del den i to like store emner.
- Snurr emnene forsiktig med hendene, uten å presse luften ut av deigen.
- Legg rundstykkene på et bakebrett. Spray rundstykkene med vann og strø over frø og litt flaksalt.
- Stek på 240 grader i 20 minutter.