Tacogryte på bål
En varm tacogryte passer perfekt på kjølige høstdager og det blir garantert en suksess for hele familen. @skogens_kongler viser deg hvordan.
Ingredienser
- 1 pk kjøttdeig
- Tacokrydder
- 2 dl vann
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 2 paprika
- 1 løk
- 1 boks mais
- Revet ost
- Koriander
Fremgangsmåte
- Fyr opp bålet og la det brenne ned til du får en god glød. Sett jerngryta på bålet slik at den blir varm.
- Stek kjøttdeigen i gryta til den er godt brunet.
- Tilsett tacokrydder, 2 dl vann og 2 ss tomatpuré. Rør godt sammen.
- Ha i en boks hakkede tomater og la det småkoke et par minutter.
- Kutt paprika og løk i biter, og ha det oppi gryta. La det koke til grønnsakene blir møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
- Tilsett mais rett før servering.
- Smak til og topp med revet ost og frisk koriander ved servering.
Tips! Server gjerne med tortillachips eller brød til å dyppe i gryta.
I oppskriften har Skogens Kongler brukt støpejernsgryta fra Sabor – den kan brukes på alle varmekilder og dermed rett på bålet. Gryta holder på varmen lenge og gir en jevn temperatur (husk å bruke redskaper av tre for å bevare overflaten).
Mattermosen fra Stanley er perfekt å servere maten i for at den skal holde seg varm ute på tur. Den er også helt lekkasjefri om du ønsker å ha den med i sekken.