Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!
RAW-blender: Slik får du den til å funke som den skal

RAW-blender: Slik får du den til å funke som den skal

RAW-blenderen er en kraftig råtass av en blender. Men for å få den til å fungere som den skal, må faktisk du også bruke litt kraft. Og kløkt. Se hva som må på plass før du starter.

Her er innsidetriksene som får RAW-blenderen til å samarbeide hver eneste gang.

Slik får du RAW-blenderen til å starte

– Hvorfor vil ikke blenderen starte ...? Svaret er faktisk ganske enkelt: For å hindre uhell har RAW-blenderen flere sikkerhetslåser. Så før alt er klikket riktig på plass, starter den heller ikke.

Følg denne fremgangsmåten:

  1. Sjekk at alle brytere er av/står på null: Mange blendere vil ikke starte hvis hastigheten allerede står på fullt.
  2. Vri kanna på plass til den sitter: Kanna må treffe sporene riktig før du vrir den på plass. Du skal kjenne at den «setter seg».
  3. Pass på at lokket sitter som støpt: Lokket er en del av sikkerhetssystemet som hindrer søl, uhell og lokk som «tar av» midt i miksingen. Det betyr at det kan være litt stramt å få det både av og på. Og før lokket er helt på, starter ikke blenderen. Så trykk det helt ned, og klikk ordentlig igjen.

Starter den fortsatt ikke?

Sjekk da dette:

  • Er kontakten faktisk i?
  • Er kanna klikket ordentlig på plass?
  • Er lokket helt lukket?
  • Står bryterne på null?
  • Har du fylt over maksmerket?
  • Har motorvernet slått inn? Hvis maskina er varm, la den hvile.

Støy eller lekkasje?

Hvis blenderen lager mer støy eller vibrasjon enn vanlig, sjekk at den står støtt på et helt flatt, stabilt underlag. Er kanna for full, kan det også være en forklaring.

Lekker det fra lokket, kan det skyldes for mye væske. Alternativt er det lokket som ikke sitter godt nok på.

Raw blender

Fyll blenderen i riktig rekkefølge

Vil du ha en jevn miks uten å måtte stoppe for å skrape og røre?

Ha i ingrediensene i denne rekkefølgen:

  • Væske som vann, melk, juice nederst. Da får knivene ordentlig tak.
  • Tørre ingredienser som nøtter, krydder og frø.
  • Bladgrønt som spinat og grønnkål.
  • Ferske grønnsaker og frukt.
  • Isbiter og frosne ingredienser til sist. Da synker de etter hvert, i stedet for å kile seg fast i starten.

Tips! Skal du ha i mer underveis, er det best å stanse blenderen. Unntaket er når du skal ha i mer væske. Da kan du bruke den lille åpningen i lokket mens den fortsatt går. Men vær forsiktig med varme væsker!

Bruk riktig hastighet

Start alltid i lav fart før du gir den mer gass. Det er snillere mot motoren og gir et jevnere, smoothere resultat. Om det klumper seg eller det går i stå etter at du har startet den, bruk puls-knappen. Bruk også puls-knappen når du skal gå løs på tøffe ingredienser.

Slik lykkes du med tunge, seige blandinger

Den kraftigste RAW-blenderen kan mikse det meste på cirka 30 sekunder. Men ikke alle. Og hvis blenderen jobber hardt med tunge blandinger som er mer chunky enn flytende, som for eksempel nøttesmør, bør du ikke la den gå mer enn 2 minutter før den får hvile.

Her er flere nyttige tips:

  • Jobb i korte intervaller, cirka 20–30 sekunder om gangen.
  • Skrap ned langs sidene mellom hver runde.
  • Tilsett en skvett olje/væske hvis alt pakker seg.
  • Med blenderstaven kan du hjelpe til for å holde alt i bevegelse: Mens motoren går, før staven gjennom minilokket på toppen, langs kanten av kanna og så inn mot midten. Når det dannes en skikkelig virvel, sirkulerer blandingen som den skal. (Bare pass på å holde staven unna knivene!)

Hvis motoren høres tung ut, skru av og gi den en pustepause.

Slik rengjør du blenderen

Rengjøringen er gjort på to minutter og går kjappest når du tar det med én gang.

Slik gjør du hverdagsvasken:

  1. Skyll kanna.
  2. Fyll den halvveis med varmt vann + litt såpe.
  3. Kjør blenderen i 60 sekunder.
  4. Skyll igjen og la den lufttørke.
  5. Vask utsiden med en klut.
  6. Oppbevar kanna med lokket litt på gløtt.

Noen RAW-kanner tåler oppvaskmaskina (sjekk bruksanvisningen).

Gi blenderen en mini-service innimellom

Med jevne mellomrom er det også lurt å gi blenderen en ekstra grundig runde med både vask og sjekk. Spesielt om du ofte lager ting som nøttesmør, supper og blandinger med løk, hvitløk eller krydder.

Slik går du frem:

  • Skru av knivdelen/bunnen på kanna hvis modellen tillater det.
  • Sjekk at det ikke ligger rester rundt knivene.
  • Se over pakningene og fjern eventuelle matrester. Sjekk også at de er myke og hele og ikke misfargede eller klissete.

Og husk:

  • Motorbasen skal aldri i vann.
  • Styr unna stålull og sterke rengjøringsmidler.
  • Bruk myk svamp, så holder kanna seg pen lenger.

Kort sagt: Med riktig bruk og litt stell og omtanke, får du en blender som vil stille opp og flekse imponerende miksemuskler hver eneste gang.

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.