Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!
6 proffe steketips – slik blir du venn med stekepanna di

6 proffe steketips – slik blir du venn med stekepanna di

Skal du først steke, kan du like gjerne gjøre det med glans. Her er en huskeliste med 6 tips som får maten til å oppføre seg pent i panna.

Mat som svir seg eller som blir mer kokt enn stekt – har du brent deg på det, du også?

Det er sannsynligvis ikke stekepanna det er noe galt med, men teknikken. Og her kan små grep redde (mid)dagen.

1. Ikke start med maks varme

Fremfor å starte med full guffe, varm heller opp panna gradvis. De fleste stekepanner trives best på middels til middels høy varme, ikke på maks. Da får du både jevnere steking og bedre kontroll.

2. Ta dråpetesten for å sjekke om panna er passe varm

Hvordan vet du om stekepanna er varm nok? Har du stål- eller karbonstålpanne, slipp en liten dråpe vann i panna og se hva som skjer:

  • Blir det perler som «danser» rundt? Perfekt!
  • Fordamper den med én gang? For varmt.
  • Blir dråpen bare liggende? Gi panna litt mer tid.

Fiskars stekepanne og stekespade i tre

3. Bruk riktig fett

Forskjellige panner foretrekker forskjellig fett:

  • Smør gir god smak, men tåler ikke veldig høy varme.
  • Oljer med høyt røykpunkt, som raps, solsikke og peanøtt, er fine når du vil frese noe kjapt, brune kjøtt eller oppnå den berømte stekeskorpa.
  • I ubelagt stål- eller karbonstål, vær raus med fettet for å unngå at maten svir seg.

4. Gi råvarene nok plass i panna

Har du mye som skal stekes? Stek det i flere omganger for å få det jevnt og sprøtt. Når du stapper panna full, synker nemlig temperaturen. Og da blir maten kokt – ikke stekt.

5. Ikke snu maten for tidlig

App, app, app! Smør deg med litt tålmodighet. Vent til du har fått den gyldne stekeskorpa. Da slipper maten lettere også. Når du merker at det løsner av seg selv, er du på rett spor.

Eva Trio Multi Mosaic stekepanne

6. Velg riktig redskap

Velg redskap som er snille med panna di:

  • Karbonstål og belagte stekepanner: Bruk redskaper i plast, silikon eller tre.
  • Stekepanner i stål: Tåler det meste. Men unngår du metall, holder den seg pen lenger.

Merk: Det finnes unntak, som Multi Mosaic fra Eva Trio, som tåler metallredskaper.

Usikker på hva som gjelder for stekepanna di? Sjekk bruksanvisningen.

Vil du nerde mer på bruk og vedlikehold av stekepanna di? Hvordan bruke og vedlikeholde stekepanna – komplett guide

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.