Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!
Bruk og vedlikehold av keramiske stekepanner

Bruk og vedlikehold av keramiske stekepanner

Keramiske stekepanner har blitt en storfavoritt på kjøkkenet. Ikke så rart, egentlig. De fordeler varmen jevnt, slipper maten lett, og lar deg lage mat med mindre fett. Men for at panna skal holde seg i toppform – og ikke bli en frustrasjon – trenger den litt kjærlighet underveis.

Her får du våre beste tips til hvordan du bruker og vedlikeholder den keramiske panna di.

Gi panna en god start

Før du går løs på den aller første gourmetmiddagen, er det viktig å gi stekepanna en liten spabehandling. Vask den i varmt vann med en dæsj oppvasksåpe, tørk den godt – og avslutt med en lett massasje med matolje. Dette hjelper til med å bevare non-stick-effekten, og gir deg en best mulig start på stekeforholdet deres.

Når du begynner å bruke panna, husk at keramiske panner elsker lav til middels varme. De tåler ikke maks varme. Da kan belegget svekkes over tid. La også panna varme seg opp sakte og rolig – tålmodighet lønner seg.

Og selv om den keramiske stekepanna har non-stick, er det lurt å bruke litt olje eller smør når du steker. Det gjør at maten slipper lettere (og så gir det ekstra god smak!). Husk å skru ned varmen når fettet begynner å boble. Så er det bare å sette i gang med kokkeleringen.

Finn din nye keramiske stekepanne

Pannekake stekes i panne fra Fiskars

Stek med stil – og riktig redskap

Keramisk belegg er gull når du skal lage mat – men ikke alle panner tåler hva som helst. Derfor: dropp metallredskapene – med mindre du har en variant du vet tåler det, som Multi Mosaic fra Eva Trio. Ellers: Velg redskaper i tre, silikon eller plast. De er mykere og snillere mot belegget, og gjør at pannen holder seg pen og ripefri lenger.

Usikker på hva stekepannen din tåler? Sjekk bruksanvisningen.

TIPS! Gi maten en god stekeskorpe før du snur den. Da slipper den lettere, og du unngår å lage hakkemat av fileten.

Trenger du ny stekespade? Vi har redskaper som passer perfekt til keramiske panner

Rengjøring – slik holder du panna i toppform

Når du er ferdig med matlagingen, ikke kjør den glovarme panna rett under kaldt vann – da kan den få panikk (eller i verste fall sprekker). La den kjøle seg ned før du vasker den forsiktig med mild såpe og en myk svamp.

Oppvaskmaskinen? Meh, kanskje, men håndvask gir panna et lengre og lykkeligere liv.

Dersom du har vært litt for ambisiøs med stekingen og endt opp med fastbrente rester – ikke gå løs på panna med stålull eller skuresvamp. La den heller trekke i varmt vann en stund, så løsner restene lettere. En skånsom behandling gir deg en trofast stekepartner i lang tid fremover.

Og du? Når panna skal tilbake i skapet, pass på at den ikke blir klemt i hjel av andre tunge kjøkkenredskaper. Stabler du flere panner oppå hverandre, legg en pannebeskytter mellom dem for å unngå riper. Og oppbevarer du tilfeldige kjøkkenredskaper oppi panna, kan belegget bli skadet over tid – så gi den litt rom.

Omelett stekes i panne fra Fiskars

Når er det på tide å bytte?

Ingen kjærlighetshistorie varer evig, heller ikke mellom deg og stekepanna. Hvis maten begynner å feste seg (selv med olje) eller belegget har sett bedre dager, kan det være på tide å finne en ny kjøkkenpartner. Men tar du godt vare på panna di, vil den til gjengjeld gi deg mange gode matopplevelser og færre frustrasjoner.

Så finn frem favorittoppskriften din, fyr opp komfyren og la matlagingen begynne!

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.