6 Knivtips
Kvalitetskniver skal behandles med omtanke, og vi forteller deg hvordan
1. Vask kniven forhånd og tørk den godt straks etter bruk. Da vil du unngå skjolder og merker etter matsyrer.
2. Sett aldri kniven din i oppvaskmaskinen. Det kan skade knivbladet på grunn av tempereringer og såpen som benyttes i oppvaskmaskinen. Dersom håndtaket er av tre vil det tørke ut.
3. Bruk kniven til det formålet den er tiltenkt. Skjær aldri rett ned i bein, dypfryst mat eller harde emner da det kan skade eggen.
På småbein og harde emner brukes en kløyver.
4. Bruk skjærefjøler av tre eller syntetisk materiale. Unngå marmor, stein eller lignende.
5. Oppbevar knivene i knivblokk eller på magnetlist.
6. Skjerp kniven regelmessig på keramisk slipestav, diamantsliper eller rollersliper. Spør din lokale Kitch'n butikk hvilken sliper som er best til din kniv. Vask slipeutstyret jevnlig med fettløsende middel.
Knivtipsene har vi fått fra MAC.
Se hele vårt knivutvalg her: https://www.kitchn.no/nettbutikk/kjokkenutstyr/kniver/
Tilbake