Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Lussekatter

Lussekatter

Bak saftige og gode lussekatter til Luciadagen! Her får du en enkel og klassisk oppskrift som gir perfekte, myke lussekatter.


Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 gram safran (evt ½ ts gurkemeie)

Pensling og pynt

  • 1 stk sammenvispet egg
  • Rosiner

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
  2. Bland mel, sukker, kardemomme og safran sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  3. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
  4. Del deigen i 24 like store deler. Form ulike lussekatter.
  5. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
  6. Sett stekeovnen på ca 225°C
  7. Pensle lussekattene med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
  8. Stek dem midt i ovnen i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

KAI