Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Lei pølser? Prøv grilltipsene til Trond Moi

Lei pølser? Prøv grilltipsene til Trond Moi

Faller du ofte i lettvint-fella? Havner pølser over flammene nesten hver gang? Mannen bak halve Bølgen & Moi slår et slag for grillpanne og pizzastein. Se hvor enkelt det er å få til et smakfullt grillmåltid med en litt annen vri.

Tester du ut Trond Moi sine tips til lettvinte måter å trylle frem deilig grillmat på, kan pølseklypa få en velfortjent ferie.


Ta grillpanna inn i varmen 

Tenkt på å grille i grillpanne – på grillen? Grillpanna er en godt gjemt skatt det er på tide å bringe frem i sollyset, og inn i varmen. Bare pass på at grillen gir nok varme til at smøret freser når biffen legges oppi. Lunken mottakelse? Da må du enten flytte panna nærmere kullet, eller gi full gass i noen minutter til.

Laks og burger som skapt for grillpanne
– Ting som ikke er så faste i konsistensen, som laks og hjemmelaget burger, er perfekt å grille på grillpanne. Da er det lettere å beholde dem hele, sier Moi.
Alt du har lyst på, kan du egentlig heller legge i grillpanna. Biff, kylling, maiskolber og andre grønnsaker. Da er det ingen fare for at paprika og løk forsvinner mellom rillene, og du slipper å pakke dem inn i folie. Det du derimot får, er grillens signatur på både kjøtt, fisk og grønnsaker. 

Holder maten varm på bordet
Suksesskokken holder ikke tilbake varme ord om grillpanna:
– Fordelen med å bruke en grillpanne er at du kan kontrollere temperaturen på en bedre måte. Du får jevnere steking fordi varmen fordeler seg bedre. Og når maten er ferdig, kan du flytte hele grillpannen over til bordet – og på den måten holde maten varm.

Og når du er god, doven og mett, slipper du å gnikke med skurebørste på grillrista. Grillpanna, derimot, er rengjort og tilbake i kjøkkenskapet på null komma niks. En stor takk rettes til den som oppfant det geniale slipp-belegget.

pizzastein


Pizza på grill – med lokk

Er du glad i pizza, er det ingen vei utenom: Du må prøve å grille pizzaen din. Det er nettopp her du kanskje får din ultimate pizzaopplevelse – hjemme i egen hage. Bunnen blir sprøere og du kjenner en lett, røyka smak du ellers bare får på restauranter med steinovn.

Start med å fyre opp grillen, legg pizzasteinen inni og legg over lokket. For grill med lokk er et must for at pizzaen skal både få sprø bunn og smeltet ost. Etter 5–10 minutter skal steinen være varm nok til å legge deigen på.

Er du usikker på om steinen er klar for å ta imot pizzaen – hiv på bittelitt mel. Blir det brunt i løpet av 5–10 sekunder, er steinen klar for pizzafest.

Ha deig og topping kjevlet, kuttet og klar
Kjevle ut deigen og legg den over på den varme steinen. Deretter smører du på saus og legger på det du har lyst på. Og det må gjøres fort, så ikke bunnen blir ferdigstekt før du engang har fått osten på. Ha derfor all topping kuttet og klar på forhånd. For å kjøre grillpizzaen helt ut, kan du også driste deg til å bytte ut tomatsaus med barbequesaus. 

Som et siste personlig touch på toppen, strø over favorittkrydderet ditt. Hva Trond Moi krydrer pizzaen sin med? Chili og oregano.
– Og så pleier jeg å hive på litt frisk oregano dyppet i litt vann på rista i tillegg. Da får du en nydelig røyk som setter smak på pizzaen.

Våk over temperaturen
Så lenge du har jevn og god varme under steinen og kontrollerer at det ikke blir for varmt, svir ikke bunnen seg. Følg med underveis og løft opp bunnen med en liten kniv, og juster varmen om toppen eller bunnen har det litt for travelt med å bli ferdig. Etter 5–10 minutter har du en deilig, grillet pizza med knasende sprø bunn på tallerkenen din.


Bonustips fra gourmetkokken

Moi har jo et repertoar av skrevne og uskrevne oppskrifter på matretter vi akk så gjerne skulle fått stikke tunga borti. Han drar opp et aldri så lite ess fra ermet med dette gulltipset: 
– Legg planker i vann og topp disse med laksefileter. Da kan du sette plankene rett på grillen. Etterhvert vil de gi både røyk og smak samtidig som laksefileten blir klar. Om du topper laksen med steinsopp-pestoen jeg har laget sammen med Cemo, får du en aldeles nydelig lakserett.

Se alt av krydder og pesto fra Cemo

Vil du prøve? Husk da endelig på å la plankebitene trekke lenge nok i vann. De kan gjerne ligge i en vannbøtte over natta, men noen timer er et minimum. Og for all del – bruk rent og ubehandlet tre.

Ivrig på å teste ut tipsene? Gi gass med grillpanne og pizzastein!

Tilbake