Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Hvordan velge de riktige grytene og stekepannene – for deg?

Hvordan velge de riktige grytene og stekepannene – for deg?

«Hvilke gryter og panner trenger jeg?» Det er spørsmålet produktekspert Anders Løkken i Home Brands har fått mest i sin 20 år lange karriere. Når du skal fylle på – eller bytte ut – innholdet i gryteskapet, ta utgangspunkt i anbefalingene til produkteksperten.

Det er jo ikke rart du blir usikker på hva du skal velge. Gryter henger etter ørene på hver ei grein i jungelen av kasseroller og stekepanner. 

Stål eller aluminium? Belagt eller ikke belagt? Hvor mange store, og hvor mange små

– Vel, svarene avhenger av om du bor alene eller sammen med flere, hvilke typer retter du liker å lage og hvor mye du ser råd for å investere. Og ikke minst, hvor mange barn som distraherer deg mens du skulle ha rørt i sausen, sier Løkken. 

For å hjelpe deg med å gjøre gode valg, har vi tatt inn gryter og stekepanner fra kvalitetsmerket Woll. Produktekspert Anders Løkken kan produktene ut til fingertuppene. 

Vi ba ham anbefale en startpakke av gryter og panner til deg. Her har han tatt utgangspunkt i en familie på 4 personer. 



1. Stålgryte til poteter (3,4 liter)

Glad i poteter? Da tipper vi den runde knollen står på middagsbordet flere dager i uken – og da trenger du en gryte som passer nettopp til potetkoking.

– Du trenger ikke belagte gryter med tykke vegger til poteter og grønnsaker. Velg en stålkjele som koker opp vannet raskt og effektivt, så får du middagen fort på bordet. Dessuten bruker du mindre energi enn med en aluminiumsgryte, forteller Løkken.

Løkken forklarer videre at bunnen i stålkjelene i Concept-serien er kapslet, som betyr at varmen holder seg i bunnen – og ikke siver ut gjennom lekkasjer som kan oppstå i lagvise bunner som mange produsenter bruker. I tillegg får du med et glasslokk med en innmari smart løsning.

– Lokket er litt fiffig. Når du skal helle av vann, vrir du lokket så «hempene» på sidene av lokket legger seg under håndtakene på gryta. Når du holder gryta på siden, løfter lokket seg noen få millimeter så vannet siler ut. Også vanndamp renner ned langs sidene, så slipper du å få det i ansiktet, forklarer Løkken.

Bor du alene, eller er dere som regel mange til bords? Da er det bare å gå en størrelse ned eller opp. 

Sjekk ut stålgrytene i ulike størrelser


2. Belagt gryte til pasta, ris og grøt (3 l)

Spiser du poteter bare av og til, og velger ofte ris og pasta, gjør du lurt i å velge en belagt gryte – enten i stedet for potetgryta eller i tillegg: 

De gangene ris og pasta står på menyen, gjør nemlig belegget deg en kjempetjeneste. Risen og pastaen kleber seg ikke fast i bunn og kanter, og det gjør at både serveringen og oppvasken enklere.

Den samme gryta bruker du til grøt, blomkålsuppe og fiskeboller i hvit saus. Så slipper du et lag med brentsmak som tilbehør til middagen.

Forskjellen mellom seriene Diamond Lite og Diamond XR Logic er ikke enorm, heller ikke prislappen. Begge er trygge valg til pasta, ris og melkebaserte retter.

XR Logic er Woll sin toppmodell har 6-lags belegg som gjør det ekstra slitesterkt. Ifølge Woll selv er det det hardeste slipp-lett-belegget som finnes i dag. Så, vil du ha en gryte som varer lengst mulig? Ja, da velger du gryten med det ekstra tykke belegget. 

Woll har også pyntet XR Logic med noen snasne elementer som gjør den ekstra fin og delikat å se på. I Lite-serien, derimot, vinner grytene noen ekstra poeng for det innovative glasslokket (som du leste om under forrige punkt). 



3. Mellomstor stålgryte til grønnsaker (3,4 l)

Lite smaker bedre enn perfekte tilberedte grønnsaker på middagstallerkenen. Samtidig er ingenting mer skuffende enn slappe, overkokte og smakløse buketter av blomkål og brokkoli. Trikset er å dampe grønnsakene, og da er det kjekt med romslig stålgryte. Ei belagt gryte gjør ingen forskjell her.

– Jeg ville valgt en forholdsvis stor gryte til damping av grønnsaker. I stålgryta som rommer 3,4 liter, får du god plass til damprist. Da får du også mest smak og næring ut av grønnsakene, anbefaler Løkken.

Pleier du å lage små porsjoner med grønnsaker, og vil helst koke dem i vann, kan du gjerne gå for stålgryta som er hakket mindre.



4. Liten belagt sauskjele (2 l)

«Neeei, sausen brente seg!» Noe du har hørt før – eller selv utbrutt i fortvilelse?

Med 3 andre gryter å passe på og mat i stekeovnen, er det ofte sausen som får svi. Kjøkkenassistenten som sier det er greit å glemme (en liten stund), heter «belagt kjele».

– Enten det er smørsaus, brun eller hvit saus du skal toppe middagsretten med, trenger du en belagt sauskjele. Belegget sørger for at sausen putrer seg til riktig tykkelse på lav varme, så lenge du passer på å røre innimellom, sier Løkken.

Kjelen fra seriene Diamond Lite gjør også en utmerket jobb med små porsjoner havregrøt

– Det skal egentlig ganske godt gjøres å brenne noe i denne kjelen, ettersom varmen fordeles mellom bunn og sider. Så lenge du ikke gir full spiker, er du sikret en velsmakende saus. Eller en god og mettende porsjon havregrøt, forsikrer Løkken.

Belegget gjør at verken saus eller grøt ikke fester seg, som gjør kjelen skinnende ren med et par kost med oppvaskbørsten.


5. Stor belagt gryte til gryteretter (5 l)

– Når du skal koke opp en gryterett, ville jeg definitivt valgt en belagt aluminiumsgryte. I en stålgryte er det fort gjort at den brenner seg, sier Løkken.

Når brentsmak overdøver alt av krydder og andre godsaker du møysommelig har puttet i gryta, setter du ikke gryta på bordet med et tilfreds smil, akkurat.

Her er redningen:

I de belagte grytene fra Woll fordeles varmen fra bunnen og opp i kantene. Det gjør at kjøttgryter og vegetarretter trygt kan putre i timesvis. Gryta får en jevn varme som gjør både deg og retten gladere.

– For å si det enkelt: Grytene i Diamond Lite og XR Logic hjelper deg å lage mat på en smart måte. Det er nesten som gryta tenker: «Vi skal ikke ha så mye varme i bunnen nå, derfor sender vi varme også ut i sidene». Det er greit å få litt hjelp med matlagingen, eller hva? spør Løkken retorisk, før han fortsetter:

– Hvis du bare skal ha en stor gryte til gryteretter, ville jeg valgt den største gryta på 5 liter. Da kan du bruke den samme gryta, enten dere er 2 eller 7 til bords.



6. Stekepanne

Har du sett stekepanner med avtakbart håndtak? Woll er hjernen bak konseptet og var de første som lanserte den geniale løsningen. Når du klikker av håndtaket kan du sette stekepanna i ovnen – eller på grillen – og alltid ta ut pannen med et kaldt håndtak.

Kjekt, ikke sant? Den fikse løsningen får du på alle stekepannene fra Woll

– Start med én skikkelig god stekepanne, så kan du supplere etter hvert med flere panner til spesifikke matretter, anbefaler Løkken.

En ting som skiller stekepannene i seriene Diamond Lite og XR Logic fra mange andre stekepanner, er at de er laget av håndstøpt aluminium. Det betyr at stekepannene er støpt i form, som gjør at de ikke inneholder massevis av små bobler. Ofte, når stekepanner masseproduseres, trykkes nemlig formen på samlebånd – som gir de uønskede boblene.

– Skal du bare ha én stekepanne, bør du velge en med tykk bunn. Alle stekepannene Kitch’n har valgt ut, har 7,5–8 mm tykke bunner. Det betyr at de er knallgode panner til alt fra pannekaker til tykke biffer. Varmen holder seg jevn gjennom hele steketiden, garanterer Løkken.

I tynnere panner vil kjøttet stjele mye av varmen, som gjør at temperaturen får en real dropp før du får varmen opp igjen på nivået du ønsker.

Stekepannene i Diamond Lite, XR Logic og Eco Lite er alle belagte. I tillegg er belegget brent inn, som gjør at det ikke flasser – så lenge du behandler stekepannen med omsorg.

Er du opptatt av å velge miljøvennlig? Da er Eco Lite riktig stekepanne for deg. Selve pannen er laget av resirkulert aluminium, mens håndtaket er laget av resirkulert treflis. Belegget er et par lag tynnere enn hos storebrødrene i Diamond Lite- og XR Logic-seriene, men ellers er egenskapene bortimot de samme.


Sjekk ut alle stekepannene fra Woll



Løkkens 3 tips til tilberedning i stekepanne

  1. – Jeg har egentlig altfor mange stekepanner i skapet mitt, men stekepannen i Diamonds Lite-serien pleier jeg å bake sjokoladekake med nøttetopp. Først smelter jeg smør og sukker, og bruner nøtter i før jeg heller røren over. Så steker jeg kaken i stekepannen i ovnen. Når den er ferdigstekt, klipser jeg på håndtaket og flipper kaka rundt på en rist. Der har du altså sjokoladekake med nøttetopp, sier kakebakeren fornøyd.

  2. – Her hjemme lager vi ofte lasagne i traktørpannen fra Woll. Den er dyp nok til å lage en stor familieporsjon. Etter lasagnen er spist og fortært, står vi igjen med ei form som restene bare preller av. Takk til Woll og et gulle godt belegg, sier jeg. Det er kona rimelig fornøyd med også, smiler han.

  3. – Vi er glad i å grille, både kjøtt, fisk og grønnsaker. Da blir grillpannen fra Woll mye brukt. Spesielt når jeg griller fisk, som kan være litt kronglete uten. Men jeg griller også kjøtt og grønnsaker i den. Jeg liker de typiske «grillstrekene» og i tillegg slipper jeg å rengjøre grillen etterpå, sier Løkken lurt.


Kort og godt om Woll-produktene

Woll har utviklet seg til å bli en stor fabrikk i Tyskland, som leverer gryter og stekepanner til 70 land i verden. Kvaliteten, designet og funksjonaliteten har resultert i flere høytstående priser. Med slike meritter blir det enkelt for oss i Kitch’n å anbefale sterke produkter til deg.

De var først ute med avtakbart håndtak på stekepannene sine, og de siste årene har de blant annet laget prisbelønt design på lokkene.

– Woll er «på» hele tiden og jakter stadig nye funksjoner som gjør det lettere – og artigere – å lage mat. Det synes jeg er kult, sier Løkken.

Noe som skiller Woll fra mange andre produsenter, er at de formstøper stekepannene sine. Løkken forklarer forskjellen ved å sammenligne med Stratos og ren melkesjokolade:

– Prøv å bryte en liten Stratos-sjokolade i to. Ganske lett, ikke sant? Om du prøver det samme med en massiv melkesjokoladebar, vil det være mye vanskeligere. Boblene gir mange svakhetspunkt, og det samme skjer med stekepannen. Det vil si at at en stekepanne med bobler i har mye lettere for å slå seg.

På fabrikken i Tyskland smelter produksjonsarbeiderne aluminuminen, heller den i former, og jekker dem fra hverandre når aluminiumen er størknet. På den måten lager de boblefrie – og solide – stekepanner. 


Nysgjerrig på hvordan hvordan grytene og pannene lages? Ta en titt på videosnutten fra Woll-fabrikken


Og du, bare en siste ting i tilfelle du lurte: Det er ingen farlige stoffer i belegget Woll bruker, verken i grytene eller stekepannene. Det er strenge regler for hva produsentene kan mikse sammen av ingredienser – og ingen farlige stoffer står i oppskriften.


Ble du litt sikrere på hva du bør velge? Studer alle grytene og stekepannene fra Woll før du bestemmer deg

Tilbake

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.