Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Braisert lammeskank
Braisert lammeskank

Braisert lammeskank

Publisert torsdag 12.mai 2016


Braisert lammeskank med norske rotgrønnsaker og mandelpotetstappe


Fremgangsmåte


Begynn med å legge lammeskankene dekket i grovt salt i 3 timer. Dette for at det skal trekke til seg salt helt igjennom. Kok opp rødvin, kraft, vann, litt timian, 1 hakket rødløk, hvitløksfeddene, 1 gulrot og ½ sellerirot i biter i en gryte. Stek lammeskankene gylne i en panne med olje, og ha dem i gryten. Kok det hele på lav varme med lokk til kjøttet begynner å bli mørt og nesten faller av beinet. Ta ut skankene, og reduser kraften til det er ¼ igjen. Sil av grønnsakene og bland ut litt maisstivelse med vann, rør inn i sausen og gi et oppkok for å få riktig konsistens. Smak til med sennep, salt og pepper. Pisk inn 50 gram smør rett før servering. Lammeskankene kan enten varmes i ovnen eller i sausen, og de kan også helt fint fryses.

 

Bakte grønnsaker:

Skrell og kutt rødbeter og polkabeter i båter eller terninger. Kok dem i godt saltet vann til de er møre. Skrell deretter gulrot, sellerirot og rødløk, og kutt i passe store biter. Stek dem i ovnen med litt olje og salt på 220°C varmluft til de har fått litt farge og er nesten møre. Bland de bakte grønnsakene med betene og varm dem eventuelt opp i en kjele med litt olje hvis de forberedes på forhånd. Smak til med salt og pepper ved servering.

 

Potetstappe:

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann, sil av og mos med smør og fløte (eller melk) til stappen har fin og nesten flytende konsistens. Kjøl ned og oppbevar i kjøleskap. Varm litt melk i en gryte og varm opp potetstappen rett før servering mens du passer på at det ikke svir seg. Smak til med salt, pepper og dijonsennep.

 

- Oppskrifte og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com 

Ingredienser

4


  • 4 små lammeskanker (ev. skiver av bog eller lår)
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft (eller buljong)
  • 1 l vann
  • Litt timian
  • 1 rødløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • ½ sellerirot
  • 2 ss dijonsennep
  • Litt maisstivelse
  • 50 g smør


Bakte grønnsaker:

  • 1 rødbete
  • 1 polkabete
  • ½ sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk


Potetstappe:

  • 600 g mandelpotet
  • 1 dl fløte (eller melk)
  • 50 g meierismør
  • 30 g dijonsennep

Forberedelser


2 dager før:

Braiser lammeskankene. Lag sausen ferdig.

 

1 dag før:

Lag potetstappen. Kok betene. Stek grønnsakene.

 

Ved servering:

Varm potetstappen. Varm sausen. Varm lammeskanken i sausen. Varm grønnsakene.


Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?