Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Eltefritt grytebrød av spelt
Eltefritt grytebrød av spelt

Eltefritt grytebrød av spelt

Publisert onsdag 12.mai 2021


Med eltefri deig kan du gjøre klart kvelden før, og steke på morgenen. Nystekt brød til frokost eller lunsj – dét er luksus det!


Fremgangsmåte


Ha alt i en bolle, rør sammen til en klumpefri deig og hev i 4 - 12 timer.


Når den er ferdig hevet:

  1. Varm opp en støpejernsgryte med lokk i ovnen og når ovnen når 240 grader er den klar.
  2. Brett deigen 12 ganger og form til en litt flat ball. Bruk en skarp kniv til å lage hevesnitt. Brødet får da et fantastisk utseende, samtidig som gassen fra gjæren slipper ut.
  3. Stek i ca 30 minutt med lokket på og ytterligere 10-15 minutt med lokket av.
  4. Er du usikker på om det er ferdig kan du bruke et termometer, det skal vise 95 grader.
  5. Avkjøles på rist.

 

Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud

Ingredienser


  • 400 g speltmel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3,3 dl vann

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.