Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Eltefritt grytebrød av spelt

Med eltefri deig kan du gjøre klart kvelden før, og steke på morgenen. Nystekt brød til frokost eller lunsj – dét er luksus det!


Ingredienser

  • 400 g speltmel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3,3 dl vann

Fremgangsmåte

Ha alt i en bolle, rør sammen til en klumpefri deig og hev i 4 - 12 timer.


Når den er ferdig hevet:

  1. Varm opp en støpejernsgryte med lokk i ovnen og når ovnen når 240 grader er den klar.
  2. Brett deigen 12 ganger og form til en litt flat ball. Bruk en skarp kniv til å lage hevesnitt. Brødet får da et fantastisk utseende, samtidig som gassen fra gjæren slipper ut.
  3. Stek i ca 30 minutt med lokket på og ytterligere 10-15 minutt med lokket av.
  4. Er du usikker på om det er ferdig kan du bruke et termometer, det skal vise 95 grader.
  5. Avkjøles på rist.

 

Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.