Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Hjemmelagde pitabrød
Hjemmelagde pitabrød

Hjemmelagde pitabrød

Publisert fredag 19.mars 2021


Aldri mer pitabrød fra butikken! Lag dine egne – lette og luftige med en fin lomme til å fylle med masse godsaker.


Fremgangsmåte


Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Asstistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.

  1. Monter assistenten med stålbolle, deigkniv og deigrulle.
  2. Varm vannet til 37°C.
  3. Smuldre gjæren i bollen, hell i vannet og start assistenten med deigrullen inntil kanten på lav hastighet til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker, salt og mel — litt av gangen. Hjelp eventuelt assistenten ved å dra armen frem og tilbake mot midten et par ganger.
  5. Lås armen 2-4 cm fra kanten på bollen, øk til middels hastighet og la assistenten jobbe i minst 10 minutter til du får en jevn og elastisk deig.
  6. Legg deigen på en lett melet overflate og del inn i 15 like store deler.
  7. Kjevle ut hver deigklump til et rundt brød på ca. 15 cm i diameter og 0,5 cm tykkelse.
  8. Legg de runde brødene mellom 2 fuktige håndklær (en over og en under). La heve i 1,5 time.
  9. Sett ovnen på 275°C. La ovnen stå på høyeste temperatur i ca 15 minutter før du setter inn brødene.
  10. Legg brødene nederst i ovnen på en stekeplate med bakepapir. Vær forsiktig så du ikke «punkterer» brødene.
  11. Bak i midten av ovnen i 4-6 minutter. Når brødet reiser seg, la det være i ovnen i noen sekunder før du åpner luken og vender brødet med en stekespade. Bak i ytterligere 2 minutter. Brødet skal ikke få farge, men bare bli gjennomstekt.
  12. La de hvile litt under et håndkle før servering.


TIPS! Server med falafel og frys de brødene som ikke spises samme dag – det er bare å varme i mikroovn før servering.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum

Ingredienser


15 brød:

  • 5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 11-12 dl hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?