Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Rabarbrais med mynte
Rabarbrais med mynte

Rabarbrais med mynte

Publisert fredag 21.august 2020


Er du glad i is? Da bør du prøve rabarbrais pyntet med syltet rabarbra og mynte.


Fremgangsmåte


Skjær rabarbraen i stykker – 1–1½ cm. Bland rabarbra, vann, sukker og ingefær i skiver i en gryte, varm det opp til kokepunktet, og la det putre i ca. 10 minutter. Fisk opp ingefæren, hell rabarbrakompotten gjennom en sil og rør i sitronsaften. Sett deretter rabarbrasaften i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn sammen til det er lett og luftig. Pisk fløten til krem, og vend den inn i eggemassen. Vend rabarbrakompotten forsiktig inn. Pisk hvitene nesten stive, vend sukkeret inn, og pisk igjen til de er helt stive som marengs. Vend eggehvitene inn i eggemassen. Smak til med sitron til du har den ønskede syrligheten. Kjør isen på en ismaskin eller frys den i cirka 5 timer, og rør 2–3 ganger underveis. Serveres gjerne sammen med vaniljeis og pyntes med sitronmelisseblader.

Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


  • 600 g rabarbra
  • ½ dl vann
  • 15 g ingefær
  • 75 g lyst muscovadosukker
  • Saft fra 1 sitron
  • 4 eggeplommer
  • 1½ ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl kremfløte
  • 3 eggehviter
  • 1½ ss sukker
  • Sitronmelisseblader

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?