Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Roastbeef med krydderurter
Roastbeef med krydderurter

Roastbeef med krydderurter

Publisert tirsdag 11.juli 2017



Fremgangsmåte


Knyt sammen kjøttet med hyssing slik at den holder på formen under stekingen. Smør deretter kjøttet inn med olje, tilsatt en klype salt og pepper. Rensk, vask og hakk opp de ulike aromatiske urtene (unntatt laurbærbladene, som bør være intakte), og bland inn det grove saltet.

Strø deretter halvparten av saltblandingen over bunnen av et stekebrett. Legg oksesteken og laurbærbladene over, og strø over resten av saltblandingen, nydampet med litt vann. Sett brettet i ovnen (forvarmet til 250°), og la kjøttet steke i ca. 35 minutter. (Denne steketiden vil gi deg lite stekt kjøtt. Hvis du foretrekker kjøttet mer stekt, lar du steken være i ovnen i ytterligere 10 minutter.) Etter denne tiden tar du brettet ut av ovnen, åpner saltskorpen, tar ut steken, skjærer den opp og anretter den for servering.

 

-Oppskriften har vi fått av SMEG-

Ingredienser

4


• 1 kg oksestek

• stor bunke aromatiske urter (ca. 150 g timian, merian, salvie, rosmarin og gressløk i like mengder, pluss et par laurbærblad)

• 2 kg grov sjøsalt

• olje

• salt og pepper

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?