Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Stekt klippfisk
Stekt klippfisk

Stekt klippfisk

Publisert torsdag 12.mai 2016


Stekt klippfisk med grønn ertepuré, baconsmør og smilende gårdsegg.


Fremgangsmåte


Til ertepureen koker du opp vann og tilsetter ertene. Kok i 5 minutter, sil av væsken, og miks ertene i en blender med litt fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og smør gradvis, så pureen ikke blir for tynn.

 

Kutt bacon i terninger eller mindre biter og stek sprø i panne. Når det er ferdigstekt, tilsetter du 50 gram smør i pannen og lar det bli nøttebrunt sammen med baconet.

 

Kok opp en kjele med vann og tilsett eddiken. Kok opp vannet igjen og lag en virvel i vannet med en visp. Klekk eggene i virvelen og la de trekke i vannet i ca. 3 minutter til eggehviten har satt seg. Event. kan du kok eggene i 6.minutter med skall og skrelle de.

 

Stek klippfisken gyllen på begge sider i en panne med litt olje til den så vidt begynner å flake. Pass på saltet da fisken allerede er salt.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • 400 g ferdig utvannet klippfisk, tørrfisk eller torskefilet uten bein
  • 200 g frosne grønne erter
  • 80 g smør
  • ½ dl fløte
  • 200 g bacon (hel bit)
  • 4-8 gårdsegg (romtempererte)

Forberedelser


2 dager før:

Stek bacon og tilsett smøret.

 

1 dag før:

Kok egg. Lag ertepuré.

 

Ved servering:

Varme baconsmør. Varme ertepuré. Stek fisken. Kutt egg.


Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?