Blåskjell med spicy Nduja-saus
Kokk Eline Sunde har tryllet fram en oppskrift der blåskjell får selskap av spicy Nduja – en saus som virkelig setter fart på smaksløkene. Det er enkelt, lekent og skikkelig digg!
Ingredienser
- 4 hvitløksfedd
- 1 løk
- 1 rød chili
- Skall fra 1 sitron
- 2 ss naturell olje
- 1 kg blåskjell, renset for skjegg og knuste/døde skjell
- 2-4 ss Nduja pølse
- 4 dl hvitvin
- 2 ss Crème fraîche
- Liten neve fersk dill og persille til topping
Fremgangsmåte
- Skrell grønnsakene og sitronen, og kutt grønnsakene i små biter.
- Stek alt i en gryte med litt olje til løken er blank.
- Ha i Nduja og stek til den har løst seg opp og er blandet med grønnsakene.
- Ha i ferdig renset blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og la blåskjellene dampe på høy varme til de har åpnet seg (ca. 5 min).
- Rør inn Crème fraîche og smak til med litt fersk sitron juice.
- Strø over hakket urter og server rykende varm, gjerne med litt godt brød til.
@kitchnno Visste du at blåskjellene bare blir bedre nå framover????? Høst og vinter er faktisk blåskjelltid. Kokk Eline Sunde har tryllet fram en oppskrift der blåskjell får selskap av spicy Nduja – en saus som virkelig setter fart på smaksløkene. Det er enkelt, lekent og skikkelig digg! INGREDIENSER???? 4 hvitløksfedd 1 løk 1 rød chili Skall fra 1 sitron 2 ss naturell olje 1 kg blåskjell, renset for skjegg og knuste/døde skjell 2-4 ss Nduja pølse 4 dl hvitvin 2 ss Crème fraîche Liten neve fersk dill og persille til topping FREMGANGSMÅTE???? Skrell grønnsakene og sitronen, og kutt grønnsakene i små biter. Stek alt i en gryte med litt olje til løken er blank. Ha i Nduja og stek til den har løst seg opp og er blandet med grønnsakene. Ha i ferdig renset blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og la blåskjellene dampe på høy varme til de har åpnet seg (ca. 5 min). Rør inn Crème fraîche og smak til med litt fersk sitron juice. Strø over hakket urter og server rykende varm, gjerne med litt godt brød til. Se link "link i bio" for oppskriften også! #høst #oppskrift #blåskjell #tips #inspo ? original sound - kitchnno