Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Blåskjell med spicy Nduja-saus

Blåskjell med spicy Nduja-saus

Kokk Eline Sunde har tryllet fram en oppskrift der blåskjell får selskap av spicy Nduja – en saus som virkelig setter fart på smaksløkene. Det er enkelt, lekent og skikkelig digg!


Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • 1 rød chili 
  • Skall fra 1 sitron
  • 2 ss naturell olje 
  • 1 kg blåskjell, renset for skjegg og knuste/døde skjell
  • 2-4 ss Nduja pølse
  • 4 dl hvitvin
  • 2 ss Crème fraîche
  • Liten neve fersk dill og persille til topping

Fremgangsmåte

  1. Skrell grønnsakene og sitronen, og kutt grønnsakene i små biter.
  2. Stek alt i en gryte med litt olje til løken er blank.
  3. Ha i Nduja og stek til den har løst seg opp og er blandet med grønnsakene.
  4. Ha i ferdig renset blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og la blåskjellene dampe på høy varme til de har åpnet seg (ca. 5 min).
  5. Rør inn Crème fraîche og smak til med litt fersk sitron juice.
  6. Strø over hakket urter og server rykende varm, gjerne med litt godt brød til.
@kitchnno Visste du at blåskjellene bare blir bedre nå framover????? Høst og vinter er faktisk blåskjelltid. Kokk Eline Sunde har tryllet fram en oppskrift der blåskjell får selskap av spicy Nduja – en saus som virkelig setter fart på smaksløkene. Det er enkelt, lekent og skikkelig digg! INGREDIENSER??‍?? 4 hvitløksfedd 1 løk 1 rød chili Skall fra 1 sitron 2 ss naturell olje 1 kg blåskjell, renset for skjegg og knuste/døde skjell 2-4 ss Nduja pølse 4 dl hvitvin 2 ss Crème fraîche Liten neve fersk dill og persille til topping FREMGANGSMÅTE??‍?? Skrell grønnsakene og sitronen, og kutt grønnsakene i små biter. Stek alt i en gryte med litt olje til løken er blank. Ha i Nduja og stek til den har løst seg opp og er blandet med grønnsakene. Ha i ferdig renset blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og la blåskjellene dampe på høy varme til de har åpnet seg (ca. 5 min). Rør inn Crème fraîche og smak til med litt fersk sitron juice. Strø over hakket urter og server rykende varm, gjerne med litt godt brød til. Se link "link i bio" for oppskriften også! #høst #oppskrift #blåskjell #tips #inspo ? original sound - kitchnno

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.