Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Bresert surstek

Bresert surstek - en gammel klassiker


Ingredienser

  • 1 kg okse lårtunge/rundstek
  • 2 L kulturmelk
  • 5 dl oksekraft
  • 1 L vann
  • 2 stk løk
  • 1 ts hel sort pepper
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 kvast timian

Fremgangsmåte

Tørk av steken godt og legg den i en helt ren bakke eller bolle. Dekk den med kulturmelk og 

la den ligge i kjøleskapet i 10 dager.

 

Ta steken ut av kulturmelken, skyll godt og tørk av. Krydre steken med salt og pepper.

 

Brun steken i en gryte sammen med løken, som er kuttet i båter. Ha på kraft og vann til 

steken er dekket. Ha i timian, pepper og laurbær og gi det hele et oppkok.

 

Sett steken i ovnen med lokk og steketermometer i, og la den stå på 150 grader i 

1,5–2 timer til den har fått en kjernetemperatur på 65–70 grader.

 

Sil av kraften og reduser den til 1/3. Dette er en kjempefin base til saus. La steken 

hvile i 20–25 minutter før du skjærer i den.


Server gjerne med waldorfsalat, rosenkål, tyttebær, kokte poteter og brun saus. Sausen kan

smakes til med fløte og rømme.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.