Glamourburger
Vaktelburger med glaserte druer, rosmarinstekte røde epler og morkelsaus
Ingredienser
- 2 vaktler
- 4 biter foie gras (andelever)
- 8 skiver bagett på ca. 1 ½ cm
- tykkelse
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- Fersk timian
- 200 g røde druer
- 100 g rødvinseddik (ev. sherryeddik)
- 200 g sukker
- 2 røde epler
- 30 g sukker
- 30 g meierismør
- Fersk finhakket rosmarin
- 20 g tørkede morkler
- 30 g grovhakket sjalottløk
- 50 g sukker
- 1 ss dijonsennep
- ½ dl rødvinseddik
- 2 dl rødvin
- 2 dl oksekraft
- 50 g meierismør
Forberedelser
Lang tid før:
Lag morkelsaus (uten å tilsette smør).
2 dager før:
Kutt av bryst og lår på vaktel og oppbevar kaldt og tildekket.
1 dag før:
Lag røren til arme riddere. Lag glaserte druer.
Samme dag:
Stek arme riddere. Stek vaktel (helst bare noen timer før).
Kutt epler i terninger og la dem ligge i vann. Stek eplene med rosmarin.
Ved servering:
Varm eplene. Kok opp saus og pisk inn smør. Varm vaktelburgeren i ovnen.
Fremgangsmåte
Gjerne en rødvin på druene pinot moit eller merlol. En Valpolicella eller en Beaujolais vil også fungere
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -