Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Juleribbe med sprø svor

Juleribbe med sprø svor

Ingenting slår duften av nystekt ribbe – spesielt når svoren er perfekt sprø! Denne oppskriften gir deg saftig kjøtt, deilig smak og knasende svor, akkurat slik vi vil ha det.


Ingredienser

  • Ca. 6 kg svineribbe
  • 10 løk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Gni ribbestykket godt inn med salt og pepper dagen før steking. Vil du ha litt ekstra julepreg, kan du stikke inn noen nellikspiker her og der.
  2. Legg ribba med svoren opp i en langpanne, sammen med hele, rensede løk. Sett langpanna i ovnen på 100 °C, og la ribba dampe i ca. 30 minutter.
  3. Når svoren er blitt myk, ruter du den i et pent mønster. Øk temperaturen til 180 °C og stek videre i omtrent halvannen time med 20 % damp.
  4. Pass på å helle i ca. 1 liter vann underveis, slik at det alltid er litt fuktighet i langpanna.
  5. Sil av stekesjyen og bruk den sammen med løken som base til en fyldig brun saus.
  6. For den etterlengtede, sprø svoren setter du ovnen på 200 °C med varmluft og grill, og lar ribba stå i 20–30 minutter – til svoren bobler og blir gyllen og sprø. Her kan det være lurt å følge ekstra nøye med!

Vil du lese enda litt mer om hvordan du steker ribbe? Her finner du alt du trenger å vite om svor, steketid og temperaturer

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.