Pinnekjøttboller
Gi nytt liv til restene av pinnekjøtt! Disse saftige kjøttbollene er fulle av smak – perfekt når du vil lage noe enkelt og spennende av julemiddagens rester.
Ingredienser
- 400 g pinnekjøttrester
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 finhakket kinesisk hvitløk
- 3 ss koriander
- 1 dl revet parmesan
- 2 egg
- 2 ss smør
Fremgangsmåte
- Bland karbonadedeig og finhakket pinnekjøtt i en bolle, og rør inn eggene til du får en jevn farsedeig. Tilsett løk, hvitløk, frisk koriander og revet parmesan. Rør alt godt sammen og form små, delikate kjøttboller.
- Stek dem i godt med smør til de får en gyllen stekeskorpe på alle sider, og nesten er gjennomstekte – det tar rundt 6–7 minutter.
- Nyt de saftige kjøttbollene akkurat slik de er, eller server dem med noe godt ved siden!
Lurer du på hvordan du lager pinnekjøtt? Slik får du kjøttet saftig, mørt og smakfullt