Marry Me Chicken
Marry Me Chicken er retten som får både smaksløkene og hjertet til å smelte! Her får du saftig kylling i en kremet saus med fløte, soltørkede tomater, hvitløk og parmesan. Perfekt når du vil imponere (enten det er kjæresten, familien eller bare deg selv).
Ingredienser
- 2 kyllingbryst med skinn (eller helst lårfilet for mer saftighet)
- 1 ss raps olje
- 1 ss smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 dl kyllingkraft
- 1 dl kremfløte
- ½ dl crème fraiche
- ½ dl soltørkede tomater i olje, grovhakket
- 1 ts honning
- 1 ts tørket oregano
- 1 liten bunt blad persille
- ½ ts chiliflak (valgfritt, men gir varme og kontrast)
- 40 g revet parmesan
- En liten bunt fersk basilikum til dekor
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
Brun kyllingen:
- Krydre kyllingfiletene med salt.
- Varm opp gryten, gjør dråpe test, så tilsett olje og smør.
- Brun dem gylden på begge sider.
- Ta ut og legg til side.
Bygg sausen:
- I samme stekepanne, fres hvitløk og sjalottløk til de blir myke og blanke.
- Tilsett soltørkede tomater og la dem slippe smak i oljen.
- Hell på kyllingkraft og la det koke inn ca 5 minutt.
Lag kremet magi:
- Rør inn fløte, crème fraîche, honning, oregano og chiliflak.
- La det småkoke til sausen tykner lett (tar ca 15 minutt).
- Fullfør retten ved å ha i parmesan og rør den ut uten at sausen koker .
- Legg kyllingen tilbake i gryta.
- La alt trekke sammen på lav varme i 6–8 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og sausen silkemyk (ikke kok!).
Servering:
- Bland noe av sausen med pasta i en sauteuse og vent inn. legg pasta i bunn og ha over kylling og saus.
- Riv over fersk paremsan med fint rivjern.
- Topp med fersk basilikum rett før servering.
- Server gjerne direkte fra gryta med nykokt rigatoni pasta, hjemmelaget gnocchi eller godt brød som kan dyppe i sausen.
I denne oppskriften har vi brukt Grano-stekepannene fra Tramontina: Se hele den stilrene Grano-serien her
Tips! Slik tar du vare på din Tramontina Grano: Vask produktet før første bruk med varmt vann og mildt oppvaskmiddel. Unngå stålull og sterke rengjøringsmidler for å bevare glansen, og tørk godt etter vask for å hindre vannflekker. Bruk lav til middels varme – flerlags bunnen fordeler varmen jevnt. Grano tåler både ovn opptil 260 °C og oppvaskmaskin.