Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

Marry Me Chicken er retten som får både smaksløkene og hjertet til å smelte! Her får du saftig kylling i en kremet saus med fløte, soltørkede tomater, hvitløk og parmesan. Perfekt når du vil imponere (enten det er kjæresten, familien eller bare deg selv).


Ingredienser

  • 2 kyllingbryst med skinn (eller helst lårfilet for mer saftighet)
  • 1 ss raps olje
  • 1 ss smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 dl kremfløte
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl soltørkede tomater i olje, grovhakket
  • 1 ts honning
  • 1 ts tørket oregano 
  • 1 liten bunt blad persille
  • ½ ts chiliflak (valgfritt, men gir varme og kontrast)
  • 40 g revet parmesan
  • En liten bunt fersk basilikum til dekor
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Brun kyllingen:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt. 
  2. Varm opp gryten, gjør dråpe test, så tilsett olje og smør. 
  3. Brun dem gylden på begge sider. 
  4. Ta ut og legg til side.

Bygg sausen:

  1. I samme stekepanne, fres hvitløk og sjalottløk til de blir myke og blanke. 
  2. Tilsett soltørkede tomater og la dem slippe smak i oljen. 
  3. Hell på kyllingkraft og la det koke inn ca 5 minutt.

Lag kremet magi:

  1. Rør inn fløte, crème fraîche, honning, oregano og chiliflak. 
  2. La det småkoke til sausen tykner lett (tar ca 15 minutt).
  3. Fullfør retten ved å ha i parmesan og rør den ut uten at sausen koker .
  4. Legg kyllingen tilbake i gryta. 
  5. La alt trekke sammen på lav varme i 6–8 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og sausen silkemyk (ikke kok!).

Servering:

  1. Bland noe av sausen med pasta i en sauteuse og vent inn. legg pasta i bunn og ha over kylling og saus. 
  2. Riv over fersk paremsan med fint rivjern. 
  3. Topp med fersk basilikum rett før servering. 
  4. Server gjerne direkte fra gryta med nykokt rigatoni pasta, hjemmelaget gnocchi eller godt brød som kan dyppe i sausen.

I denne oppskriften har vi brukt Grano-stekepannene fra Tramontina: Se hele den stilrene Grano-serien her

Tips! Slik tar du vare på din Tramontina Grano: Vask produktet før første bruk med varmt vann og mildt oppvaskmiddel. Unngå stålull og sterke rengjøringsmidler for å bevare glansen, og tørk godt etter vask for å hindre vannflekker. Bruk lav til middels varme – flerlags bunnen fordeler varmen jevnt. Grano tåler både ovn opptil 260 °C og oppvaskmaskin.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.