Pan pizza i ovn eller på grill
Med denne hjemmelagde pan pizzaen kan du oppleve ekte pizzalykke – med en luftig bunn, fyldig saus, rikelig med ost og din favoritt-topping. Pizzaen kan stekes både i ovn og på grill.
Ingredienser
- 2 dl vann– varm opp
- 10 g gjær
- 5 g sukker
- 15 g olivenolje
- 9 g salt
- 280 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Varm opp vannet til passelig temperatur (37,5 grader), tilsett gjær. Bland det sammen med sukker, olivenolje og salt.
- Etterpå tilsetter du hvetemelet og blander det sammen for hånd. La stå under lokk i 15 minutter og strekk på deigen etterpå.
- Igjen skal den få 15 minutter under lokk, etter det plasser du deigen i jernpannen og strekk det utover pannen.
- Sett på lokk og la det heve i 10 min, samtidig som du varmer opp ovnen på 280 grader.
Topp pizzaen med det du måtte ønske. Gjerne bruk det du har av rester. Denne pizzaen ble toppet med:
- Tomatsaus laget av mutti knuste tomater og pizzakrydder fra Amundsen
- Choritzo
- 150+ g Osteblanding
- Toppet med basilikum
Fordel toppingen på pizzaen, start med sausen, deretter ost og avslutt med choritzo. Her kan du gjerne bruke mer topping enn du ville gjort på en tynnbunn pizza. Og ikke vær gjerrig på osten!
I ovn:
La pizzaen stå i 10-15 minutter til under lokk, før du setter den i ovnen. Den skal stå i ovnen 16 til 18 minutter. Stek til osten er gyllen og chritzoen ser ferdig ut.
På grill:
La pizzaen stå i 10-15 minutter til under lokk før du plasserer den på grillen. Steketiden vil variere avhengig av grillens temperatur. Beregn ca. 18 minutter, men følg nøye med. Stek pizzaen til osten er gyllen og choritzoen ser ferdig ut.
TIPS! Du kan gjerne bruke et pizzastål under pannen for å hjelpe til med å overføre varmen til bunnen av pannen, noe som gir en sprøere bunn. Halvveis i steketiden kan du rotere pannen for å sikre jevn steking på begge sider.