Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Sort Te kake med Honning smørkrem

Det er ikke alltid størrelsen som teller! Denne fantastiske kaken lager du i en liten springform.


Ingredienser

Sort Te kake:

  • 2 ½ dl melk
  • 3 te poser (f.eks Earl Grey)
  • 55g smør, romtemperatur
  • 250g sukker
  • 2 store egg
  • ½ dl solsikkeolje
  • 175g mel
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ½ ts bakpulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts salt

 

Smørkrem med honning

  • 110g smør, romtemperatur
  • 3 ss honning
  • 250g melis
  • En klype salt

Fremgangsmåte

Sort Te kake:

Forvarm ovnen på 180 grader. Smør formene.

Ha melken i en kjele og kok den opp. Når det begynner å koke, kutt opp teposene og ha løs teen i kjelen. Sett kjelen til side og avkjøl.

I en stor bolle skal du blande smør og sukker sammen til en luftig og hvit masse. Når du har fått dette, skal du ha eggene i. Her tar du ett og ett egg av gangen, og du skal blande godt mellom hvert egg. Ha så i solsikkeoljen og vaniljeekstrakten. Når du har fått blandet dette godt, begynner du å ha i de tørre ingrediensene. Du kan gjerne blande alt det tørre i en egen bolle og ha det i smørblandingen litt og litt av gangen. Bruk en sil og ha oppi te-melken. Bland alt sammen til røren blir jevn og glatt.

Fordel røren likt de to formene og stek i 30-40 min. Sjekk med en kakenål. Når kakene er ferdig, ta de ut av ovnene og la de avkjøle i formene i ca 10 min. Ta de så ut og avkjøl på rist. La de avkjøle helt før du begynner med smørkremen.

 

Smørkrem med honning:

I en stor bakebolle, bland sammen smør og honning til du får en glatt blanding. Ha så i halvparten av melisen og bland godt. Ha i resten og saltet. Bland til du får ”riktig” konsistens. Hvis det er for flytende så ha i mer melis. Er den for stiv, ta i mer honning eller en liten dæsj med melk. Smak og føl deg fram. Hvis du syns smørkremen er for søt, ha i bitte litt mer salt.

Når kakene er ferdig avkjølt tar du en liten dæsj med smørkrem midt på ønsket kakefat. Sett den ene kakebunne på og klem den ned litt. Dette er med å holde kaken fast i fatet når ivrige spisere kutter i den. Ta på et lag med smørkrem og sett på den andre kakebunnen. Ta et tynt lag med smørkrem over hele kaken og sett den i kjøleskapet. Hvis du ønsker en tett smørkrem tar du på et lag til. Hvis du liker den litt røffe looken så holder det med det ene laget. Nå er det bare å leke seg med gjenværende smørkrem. Hell gjerne litt honning over på slutten om du liker det.

 

Oppskrift og bilder er fra Fay Monique Thorp og bloggen www.ensmulefay.no 

 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.