Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Sprøtt kylllingbryst med karamellisert eple «beurre blanc»

Sprøtt kylllingbryst med karamellisert eple «beurre blanc»

Sprøtt kyllingbryst møter fløyelsmyk saus! Denne retten kombinerer saftig kylling med en nydelig «beurre blanc» med karamelliserte epler – en perfekt balanse mellom sødme, syrlighet og sprø tekstur. En imponerende rett som er enklere å lage enn den ser ut!


Ingredienser

Kyllingbryst:

  • 2 kyllingbryst med skinn  
  • Salt, helst Maldon 
  • Nykvernet sort pepper 
  • 1 ss rapsolje (tips! Amundsen eller Nicolas Vahé tåler varmen veldig bra) 
  • 1 liten klatt smør

Karamellisert eple:

  • 2 norske epler (gjerne syrlige, f.eks. Aroma eller Gravenstein, eller Summerred om det er tidlig i sesongen) 
  • 1 ss sukker 
  • 1 ss smør
  • 1 sjalottløk, finhakket 
  • 1 dl eplecider
  • 1 dl eplemost helst ferskpresset norsk
  • 1 dl kyllingkraft (valgfritt, kan sløyfes)  
  • 150 g smør 
  • Salt og nykvernet pepper 
  • Sitron for smaksjustering 

Fremgangsmåte

Slik steker du kyllingbryst med sprøtt skinn

  1. Tørk kyllingbrystene godt med kjøkkenpapir. Fuktighet ødelegger sprøheten. Krydre begge sider med salt før steking. 
  2. Sett stålpannen på middels til høy varme. La den bli skikkelig varm. Test med noen dråper vann (dråpetest): De skal danse rundt før de fordamper 
  3. Ha i litt olje. Legg kyllingbrystene i panna med skinnsiden ned først. Ikke flytt på dem! La pannen gjøre jobben. Etter 2–3 minutter slipper kjøttet seg selv fra pannen. 
  4. Fortsett å steke skinnsiden i totalt 6–7 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt.  
  5. Snu kyllingen og stek videre på kjøttsiden i ca. 3–4 minutter (avhengig av størrelse). Tilsett en klatt smør mot slutten for ekstra smak. Kjernetemperatur bør være ca. 68–70 °C for saftig resultat, du kan bruke steketermometer.
  6. La kyllingen hvile et par minutter før den skjæres opp. 

Slik lager du karamellisert eple «beurre blanc»

Karamelliser eplene

  1. Skrell og kutt eplene i små terninger. 
  2. Smelt 1 ss smør i en kjele, tilsett sukker og la det smelte til lys karamell. 
  3. Vend inn epleterningene, la dem bli blanke og gylden. Sett til side.

Lag reduksjon

  1. Fres sjalottløk til den er blank i Tramontina Grano stekepanne i stål. 
  2. Tilsett eplecider, eplemost og evt. kyllingkraft. 
  3. Kok inn til ca. 1/3 væske gjenstår.

Monter sausen

  1. Sil reduksjonen om du vil ha en glatt saus, eller blend det med stavmikser eller i blender. 
  2. Pisk inn kaldt smør i terninger, litt etter litt, til sausen blir blank og kremet. 
  3. Vend inn de karamelliserte epleterningene (spar evt. litt til topping). 
  4. Juster med salt, pepper og evt. en dråpe sitron for å balansere sødmen.

Helt seriøst, denne sausen er så god at du sannsynligvis vil spise den med skje!

I denne oppskriften har vi brukt Tramontina Grano stekepanner og gryter: Se hele den stilrene Grano-serien her

Tips! Slik tar du vare på din Tramontina Grano: Vask produktet før første bruk med varmt vann og mildt oppvaskmiddel. Unngå stålull og sterke rengjøringsmidler for å bevare glansen, og tørk godt etter vask for å hindre vannflekker. Bruk lav til middels varme – flerlags bunnen fordeler varmen jevnt. Grano tåler både ovn opptil 260 °C og oppvaskmaskin.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.