Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen


Others

OTHERS er Frelsesarmeens initiativ for handel som bringer håp. Opplæring, produksjonsarbeid og handel gir mat på bordet og tro på fremtiden for vanskeligstilte kvinner og menn i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova. OTHERS gir i dag viktig arbeid til over 1600 produsenter - og varene får du kjøpt hos Kitch'n!

Varene

Alle varer fra OTHERS har sin unike historie og lages ved hjelp av håndarbeid. I Kitch'n butikkene selger vi blant annet håndvevde kjøkkenhåndklær, håndlagde kjøkkenredskaper og eggeglass av tre, kvalitetsforklær, grytelapper og kort – i tillegg til at vi har levert handlenett som selges til inntekt for Kitch’n Foundation. Produktene er også tilgjengelige online! Søk opp «OTHERS» her på kitchn.no eller klikk her.

Alle produsenter er rekruttert gjennom Frelsesarmeens lokale sosiale arbeid, herunder prosjekter for økonomisk utvikling i slumområder, arbeid med kvinnegrupper på landsbygda, eller prosjekter for rehabilitering av prostituerte kvinner og ofre for menneskehandel. Produktene som du finner hos Kitch’n er laget ved en rekke ulike prosjekter i Bangladesh og Pakistan

Produksjon av kjøkkenredskaper

Trade for Hope

Noen av Others-produktene som du finner hos Kitch’n produseres gjennom Frelsesarmeens «Economic Development Unit», som jobber med å skape økonomiske muligheter for sårbare mennesker i byen Jessore og omkringliggende landsbyer. Prosjektet omfatter en systue, en vevstue og et snekkerverksted i Jessore, samt en rekke kvinnegrupper i omkringliggende landsbyer som hovedsakelig jobber med søm og brodering.

En av kvinnene som er tilknyttet dette prosjektet er Minoti. Som så mange andre i Bangladesh reiste hun til en storby for å lete etter arbeid. Minoti forteller at hun kom til byen med tomme hender og ingen arbeidserfaring. Hun kom omsider i kontakt med Frelsesarmeen og fikk opplæring og jobb i Others. Nå er hun gift, og har et barn som går i 5. klasse. Mannen til Minoti driver en liten butikk som de har startet opp med hjelp av hennes inntekt, og sammen har de nylig kjøpt en tomt der de ønsker å bygge et eget hus.

"Hver gang jeg syr en Others-tag på et produkt minner det meg på betydningen av dette ordet. Frelsesarmeens senter er ikke bare en arbeidsplass eller et opplæringssted. Det er også et sted som er opptatt av verdighet. Her har jeg lært hvilken verdi mitt arbeid har, og jeg har lært hvordan jeg kan klare meg selv i livet."

 

Minoti

 

Others

Tre viktige ord

For alt arbeid OTHERS gjør er det spesielt tre ord som skal være ledetråd og skape forankring i alle deler av verdikjeden:

Håp, verdighet og selvstendighet.

Others sine produsenter forteller at inntekten de får fra arbeidet går til mat på bordet, husleie, og nødvendige medisiner. I tillegg brukes overskuddet til sparing og til langsiktige investeringer, slik som symaskiner, husdyr som kan gi en tilleggsinntekt, og – aller viktigst for de fleste – en god utdanning for barna. Produsenter kobles der det er nødvendig med andre hjelpetiltak i regi av Frelsesarmeen lokalt, for eksempel lese- og skriveopplæring eller spare- og lånegrupper.

Utover selve inntektene, er felleskapet som skapes mellom produsentene en viktig gevinst av arbeidet. Det samme er selvtilliten som kommer fra å tjene egne penger. Det ligger mye stolthet bak alle Others sine produkter!

Les mer på: www.others.no

Display med Others-varer

 

Tilbake