Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle
Fra kjipe knekkebrød til fristende lunsj på hjemmekontoret

Fra kjipe knekkebrød til fristende lunsj på hjemmekontoret

Gått lei av knekkebrød med gulost? Lunsjen trenger ikke å være dørgende kjedelig selv om du sitter på hjemmekontor. Med enkle grep forvandler du lunsjpausen til et smakfullt høydepunkt. Her finner du ut hvordan.

Er du en av dem som smuler ned i tastaturet i stedet for å dekke bordet til én? Fri deg heller fra PC-skjermens flimrende blålys en stakket halvtime. Tenn et levende lys, og nyt en delikat lunsj mens du lytter til musikk eller radio. Ta en velfortjent pause, og gå fra bordet med ny energi.

Så, hvilket av disse tipsene frister mest til morgendagens lunsj?


1. Frisk «riskrem» med mynte og ananas

Har du lyst på en frisk, syrlig og lett lunsj, må du teste ut denne. Konsistensen på cottage cheese og yoghurt naturell minner om riskrem, men er proppfull av protein og metter lenge.

Til 1 porsjon trenger du:

  • 2 dl cottage cheese
  • 2–3 ss yoghurt naturell, eller med smak
  • mynteblader
  • fersk ananas 
  • jordbær, vannmelon eller annen frukt du liker godt

Bland cottage cheese og yoghurt i ei fin skål. Topp med fersk ananas, jordbær/vannmelon og mynteblader. Dette er en uslåelig kombinasjon. 

Vil du lage lunsjen litt kjappere, kan du bytte ut vannmelon og jordbær med for eksempel nøtter eller müsli. 


Sjekk også ut disse smakskombinasjonene:

  • kokosmasse og appelsin i biter
  • mandler, rosiner og kanel
  • hakket mørk sjokolade og mango i biter (du kan gjerne kjøpe frossen)
  • valnøtter, honning og bringebær


 

2. Varme, proteinrike vafler med pålegg

Vafler er mer enn kaffekos. I alle fall om du er oppmerksom på ingrediensene du har i og topper med næringsrikt pålegg. Ha nok egg i røren, dropp sukker og legg til havre, så får du straks en sunnere vaffeloppskrift som passer til lunsj.

Til 6 plater trenger du:

  • 1 dl havremel
  • 1 dl siktet spelt/hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1/3 ts salt
  • 2 dl kulturmelk
  • 2 egg
  • smør til steking

Bland alt det tørre i en bolle. Ha i halvparten av melken og rør til du får en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og eggene. La røren få hvile på benken i 10 minutter før steking. Du kan gjerne lage røren kvelden før, så trenger du bare å bruke tid på steking.

6 plater gir en stor lunsj! Lager du røren søndag kveld, kan du for eksempel planlegge varm vaffellunsj mandag, onsdag og fredag. Røren står seg i kjøleskapet helt til fredag.


Test disse pålegg-kombinasjonene:

  • salat, ost og skinke
  • kokt egg i skiver med majones
  • spekeskinke, brie og spinat
  • peanøttsmør med 99 % nøtter og bær/syltetøy


 

3. Bærfrisk smoothie med ingefær

Føler du deg matlei, er en frisk og næringsrik smoothie ofte redningen. Hiver du også et rått egg i blenderen, får du et fullverdig lunsjmåltid.

Du trenger:

  • 400 g frosne bringebær
  • 1 banan
  • 4 dl kullsyrevann
  • 4 ss vaniljeyoghurt/yoghurt naturell 
  • 2,5 dl vann
  • 1 neve spinat (gjerne frossen)
  • 2 cm fersk ingefær uten skall

Vårt beste tips er at du holder deg til én type bær. Det gjør smaken renere og mer smaksrik. 

Ha alle ingrediensene i en blender og trykk på startknappen. To minutter senere sitter du og nyter et stort glass med kald og forfriskende smoothie. Det kan kalles appetittvekker, det!

Oppskriften gir deg nok smoothie til å fylle flere glass. Tøm beholderen og få en skikkelig antioksidant-boost, eller spar resten til en dag senere i uka. Smoothien holder seg frisk og god 3–4 dager i kjøleskapet.


 

4. Lettvint lompetoast

Fysen på varmlunsj? Denne retten passer de dagene du vil bruke minst tid ved kjøkkenbenken. Lompetoast tar deg få minutter å lage – og smaker fortreffelig. 

Du trenger:

  • lompe/potetkake eller tortillalefse
  • ost og skinke
  • krydder – tørket oregano, fersk basilikum eller koriander

Legg ost og skinke på en lompe og topp med krydder. Brett den sammen og legg den vaffeljernet til alt er smeltet. 

Voilà!


 

5. Superenkle, nystekte rundstykker

Er du svak for varme rundstykker? Denne deigen smekker du raskt sammen og har stående i kjøleskapet hele arbeidsuka. Når du kjenner magen varsle at lunsjpausen nærmer seg, setter du på ovnen.

En halvtime senere nyter du ferske, varme rundstykker. Det er slike lunsjer som gjør at du priser deg lykkelig over å ha arbeidsstasjonen i nærheten av stekeovnen.

Til cirka 10 rundstykker trenger du:

  • 400 g siktet hvete
  • 50 g  sammalt emmermel/hvetemel
  • 50 g havregryn (store eller små)
  • 10 g chiafrø
  • 10 g solsikkekjerner
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 4,5 dl kaldt vann

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør lett med en slikkepott.

Deigen lar du stå på benken, i en bolle med lokk, over natten. Har du ikke boller med passende lokk, sjekk ut silikonlokk som strekkes over hvilken som helst bolle.

Form så mange rundstykker du har lyst på med en stor skje. Legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve i 15 minutter. Stek rundstykkene i en forvarmet ovn på 250 grader i cirka 13 minutter.

Resten av deigen setter du i kjøleskapet – klar for å bistå deg med nystekte rundstykker også neste dag. 


 

6. Råkostskål med egg

Har du sett de ferdig opphakkede grønnsakene i butikken? Kjøp litt forskjellig, for eksempel brokkoli, sellerirot og gulrot – eller du kan selv kutte grønnsakene i små biter.

Sammen med kokte egg, spekeskinke, paprika og agurksalat får du en lunsjrett som gleder både øyne og mage. Kroppen din takker deg for plenty næringsstoffer – og sulten holder seg på mils avstand.

Ferdig agurksalat kan du også kjøpe i butikken, eller følg denne enkle oppskriften: 

  • 1 agurk
  • 1 boks Kesam (300 g)
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Rasp agurken med et rivjern og sil av væsken. Bland først Kesam og finhakket hvitløk, deretter blander du inn agurken. Smak til med salt og pepper.

Pass på at du ikke letter – denne lunsjretten smaker himmelsk!


 

7. Fristende kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt, eller «overnight» som den også kalles, bruker du noen få minutter på å lage kvelden i forveien – og setter i kjøleskapet. Når klokka viser lunsjtid, åpner du kjøleskapsdøra igjen. Der finner du en frisk og innbydende lunsj, fiks ferdig til å nytes.

Her får du oppskrifter på to varianter:


Sjokoladegrøt

  • 1,5  dl sjokolademelk
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ss chiafrø/linfrø
  • 2–3 ss yoghurt med eller uten smak

Bland alt sammen i en glasskrukke, eller en liten bolle, med lokk. La grøten stå i kjøleskap natten over. 


Kokosgrøt

  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl valgfri melk
  • 1 ss chiafrø/linfrø
  • 1 ss kokosmasse
  • 2–3 ss yoghurt

Topp kjøleskapsgrøten med bringebær, blåbær og litt kokosmasse, mango, hakket nøtter og mørk sjokolade eller peanøttsmør. Mulighetene for variasjon er uendelig!


 

8. Chicken bowl med hummus

Du trenger ikke å bruke halve lunsjpausen på å lage en smakfull chicken bowl. Kjøp ferdig «salatkylling» og hummus i butikken, frossen mango i biter – så er det bare kjapp kutting av paprika som gjenstår. Bland alt i en pen salatbolle, så har du innen få strakser en lekker lunsjrett foran deg.

Du trenger:

  • betaost/fetaost
  • mango i biter
  • paprika
  • ruccola
  • fersk koriander
  • hummus og kylling i biter


Vil du lage din egen hummus, følg denne oppskriften:

  • 1 pk. kikerter (290 g)
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • rapsolje til ønsket konsistens

Hell væsken av kikertene. Kikertene moser du sammen med hvitløk, krydder, salt og pepper i en blender. Ha i rapsolje til ønsket konsistens.


Og har du lyst til å lage din egen salatkylling (på forhånd), trenger du dette: 

  • 400 g kylling
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss rapsolje
  • ½ ts pepper
  • 1 ts anisfrø (som gir lakrissmak) – kan sløyfes

Skjær kyllingen i passe biter og legg dem i en ildfast form. Bland resten av ingrediensene sammen med kyllingen. Stek på midterst rille i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 17 minutter. 


 

9. Piff opp knekkebrødet

Elsker du å gomle knasende knekkebrød, men har havnet i et fint lite spennende spor? Det skal ikke mye til for å gjøre knekkebrødet mer attraktivt. Test disse 3 påleggskombinasjonene og du lar ostehøvelen ligge godt gjemt i skuffen.


Knekkebrød med cottage cheese og pære

Legg noen skiver pære oppå et par skjeer cottage cheese. Topp med eplesyltetøy – og knas i vei!


Knekkebrød med roastbiff og mangosalat

Til mangosalaten trenger du: 

  • 1 mango i biter
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼  chili uten frø
  • fersk koriander
  • salt og pepper
  • 1 ts rapsolje

Skjær mango i passe biter, eller kjøp den frossen. Finhakk hvitløk, chili og koriander og bland i en bolle. Hell oljen over og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. 

Lager du mangosalaten kvelden i forveien, setter smakene seg og kommer virkelig til sin rett sammen med roastbiffen.


Knekkebrød med hummus, granateple og bringebær

Til hummusen trenger du:

  • 1 pk. kikerter (290 g)
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • rapsolje til ønsket konsistens

Hell væsken av kikertene. Kikertene moser du sammen med hvitløk, krydder, salt og pepper i en blender. Ha i rapsolje til ønsket konsistens.



Oppskrift og bilder har vi fått fra Maggi Gausel // godtnok.no


Er du motivert for å gi hjemmekontor-lunsjen et kraftig løft? Sjekk om du trenger noe av dette til forberedelsene.

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.