Chai-te i isform
Det beste fra to verdener – lag din egen te-iskrem!
Ingredienser
- 5 dl fløte
- 800 g kondensert melk
- Chai te (bladinnholdet i 3 teposer eller 3 ss. løse blader)
- Salte peanøtter og spiselige blomster til pynt
Fremgangsmåte
For å trekke ut mest smak fra chai-tebladene dine, ha de i en tørr panne over svak varme, og rør forsiktig rundt i et minutt eller to. Pass på at du ikke brenner dem. Vann ut de ristede tebladene i ½ kopp varmt vann for å lage en sterk te. 2/3 av bladene kan kastes, de resterende skal brukes som smakstilsetning. Sett teen til avkjøling.
Pisk fløten til krem, tilsett kondensert melk, teblader og den avkjølte teen. Bland godt sammen og frys over natten.
Server med hakkede peanøtter og pynt med spiselige blomster.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset