Skogens Kongler: Sommerretter som skaper stemning
Herlig, lange og late dager og kvelder blir enda bedre med litt tapas. Her har du noe for både grill og buffet. Menyen er enkel å forberede, og dette smaker skikkelig godt!
Ingredienser
Kjøttboller i tomatsaus
- Ferdigstekte kjøttboller
- 1 boks knuste tomater
- Salt og pepper, etter smak
Scampi med hvitløk og chili
- Rå scampi (renset)
- 2–3 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- Olivenolje til steking
- 1 lime
Grillspyd med biff og grønnsaker
- Møre biffstykker, i terninger
- Rød paprika
- Squash
- Sjampinjong
- Rødløk
- Olje, salt og pepper
Fremgangsmåte
Kjøttboller i tomatsaus
Varm kjøttbollene i en gryte sammen med knuste tomater. Smak til med salt og pepper, og la det småkoke i noen minutter til alt er gjennomvarmt og sausen har satt seg.
Scampi med hvitløk og chili
Skjær hvitløk og chili i tynne skiver. Varm opp olje i en panne, og stek scampiene raskt sammen med hvitløk og chili til de er gjennomstekte og lett gyldne. Press over litt limesaft rett før servering for ekstra friskhet.
Grillspyd med biff og grønnsaker
Skjær grønnsakene i passende biter og tre dem på grillspyd sammen med biffbitene. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Grill på middels varme til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene har fått fin farge.
Tilbehør og småretter til bordet
- Ovnsbakte poteter: Småpoteter stekt med olje, salt og urter til de er sprø utenpå og myke inni.
- Kyllingklubber: Marinerte og stekte kyllingklubber – perfekte både varme og kalde.
- Focaccia: Luftig focaccia med flaksalt og rosmarin. Server gjerne med olivenolje og balsamico.
- Mozzarella og tomat: Friske skiver av tomat og mozzarella, toppet med basilikum og olivenolje.
- Hjemmelaget aioli: Kremet og hvitløkstung – et must til focaccia, poteter eller grillspyd!