Tørrstekt Biff Taco
Tørrstekt Biff Taco med chili, vårløk, agurk og fritert spinat
Ingredienser
Tynne mini tortillas (12 lefser):
- 300 g hvetemel
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 2,4 dl varmt vann
- 4 ss sesamolje
Kjøtt:
- 200 g ytrefilet av okse
- 100 g maisennamel
- 2 eggehviter, lettvispet i litt salt
- 5 dl matolje
Saus:
- 4 ss hoi sin saus
- 1 ss sirup
- 1 ss soyasaus
- 1 ts chilli flakes
Garnityr:
- 2 vårløk
- ½ agurk
- 1 pose spinat
- ½ ss sukker
Fremgangsmåte
Mini tortillas:
Kna mel, salt og vann til en deig, kna den i 2-4 minutter og kjevle ut til 4 med mer tykkelse.
Stikk ut ringer med et glass og pensle med sesamolje. Legg to og to sammen med oljesiden mot hverandre, og kjevle disse ut til 10-12 cm i diameter og 2-3 med mer tykkelse.
Kjøtt:
Legg oksekjøttet i fryseren og ta det ut når det er ferdig frosset. La det ligge i 15-20 minutter på benken til det begynner å tine og kutt det i tynne skiver for så å kutte det i fyrstikktynne strimler. Vend strimlene i eggehviten og rist av, vend i maisennamelet og rist godt av. Friter strimlene i matolje til det slutter å boble rundt kjøttet. De skal være gjennomsprø. Varm opp sausen og vend inn i de tørrstekte strimlene i en panne rett før servering.
Friter spinaten til den blir mørkegrønn og sprø. Legg på papir og dryss på litt sukker. Legg biffstrimlene på lefsene med strimler av agurk og vårløk. Topp med fritert spinat.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-