Asiatisk juleribbe
Når du vil gi ribba en ny vri! Denne varianten løfter julemiddagen med deilige smaker – en perfekt kombinasjon som gjør klassikeren litt mer spennende.
Ingredienser
- Ca. 2 kg tynnribbe
- 3 kinesiske hvitløk
- 1 bit ingefær
- 1 chili
- 1 dl soyasaus
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
- Skjær hvitløk, chili og ingefær i grove biter. Legg ribba i en ildfast form, og fordel blandingen både over og under kjøttet.
- Hell over soyasaus og litt olivenolje, og dekk formen godt til. La ribba marinere i kjøleskapet – helst i to dager – slik at smakene får satt seg skikkelig.
- Stek ribba på 200 °C i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt og svoren har fått litt sprøhet. Den blir ikke like sprø som klassisk ribbe, men smaken – den blir rett og slett fantastisk!
Nyt den som en smakfull hovedrett, gjerne med ris, wokede grønnsaker eller en frisk salat til.